Reacties van deelnemers

‘Ik heb mezelf weer teruggevonden in Italië. Het was in alle opzichten een indrukwekkende ervaring.’

‘Eén week op pad, de stilte, het alleen lopen, zonder oordeel kijken naar je eigen pad, jezelf ontmoeten en anders kijken, een reis van toen naar nu en omgekeerd. Thuiskomen, dichter bij de kern van wie ik werkelijk ben…’

‘Fijne mensen ontmoet, bijzondere gesprekken gevoerd, gelachen. En ook echt met mezelf op reis geweest. Inzichten bleken op een ander level te liggen. Door de fysieke uitdaging en intense reis, vielen maskers af en kon ik daarbij komen. Ik heb euforie, lol en trots gevoeld en ook mijn kracht en verdriet en kwetsbaarheid. En bovenal geleerd, me in dat alles te mogen laten zien aan de ander. En dat voelt heerlijk.’

‘Ik kijk terug op een hele bijzondere week, met mooie mensen, bijzondere gesprekken, top begeleiding. Een onvergetelijke week, uit mijn comfort zone. Waarbij ik een aantal inzichten heb opgedaan, en letterlijk ervaren heb, die ik mijn verdere leven bij me draag.’

‘Het is een prachtige tocht waarbij je mede door de fysieke uitdaging helemaal terug kunt gaan naar je eigen basis. We werden daarnaast ontzorgd door de fantastische begeleiding en organisatie van Eveline en Klazien. Het was een onvergetelijke ervaring.’

‘Voor het eerst in mijn leven iets 100% voor mezelf gedaan. Vooral het alleen zijn en het alleen reizen was af en toe buiten mijn comfortzone. Maar toch erg genoten van het helemaal alleen lopen en af en toe een goed gesprek met een mede pelgrim. Allemaal zo respectvol en zonder oordeel, heel verruimend.  Fysiek de grenzen opzoeken. En een prachtige omgeving in je opnemen.’

‘Smaakt naar meer…. En de quote ‘je bent het waard’ heb ik mee naar huis genomen.’

‘Ik ben weer geland na een hele bijzondere week Italië, wat een belevenis. Gelopen door de mooiste landschappen, langs pijnbomen, hazelnootplantages, olijfgaarden, kabbelende beekjes, watervallen en oerbos. Door de mooiste authentieke dorpjes, geen toerist te vinden. Gegeten in restaurants die ik zelf nooit gevonden had, tussen de Italianen.’

‘Een week bezinning en sisterhood. Een groot cadeau aan mezelf. Eindelijk tijd om te overdenken, om dagenlang in de natuur te zijn en om mijn lijf te laten werken. Fijne meditaties, yogamomenten, mooie beelden onderweg, de zon en wind in het gezicht, en op gezette tijden het gezelschap (en de humor) van een groep mooie interessante vrouwen. En dat alles onder voortreffelijke leiding en begeleiding, die ervoor zorgden dat aan alle randvoorwaarden voor onbezorgd pelgrimeren was voldaan.’