Balans & energie

Ook soms het gevoel dat je zelf aan de oplader moet?(burn-out preventie)

 • Ik voel me uitgeblust en haal weinig energie uit m’n werk.
 • Ik moet altijd van alles van mezelf!
 • Continu ben ik gespannen, ontspannen lukt bijna niet.
 • Alles voelt op dit moment als een opgave, als moeten.
 • Hoe moe ik ook ben, het lukt me niet om ‘nee’ te zeggen.
 • Ik voel me altijd en overal verantwoordelijk voor.
 • Als ik nee zeg voel ik me schuldig.
 • Hoe kan ik beter voor mezelf opkomen?
 • Ik vind altijd dat iets nog beter kan.
 • Mijn werk voelt als een mallemolen, ik weet niet hoe ik ruimte kan maken.
 • Ik wil weer lol en energie terug in mijn werk en leven.

We kennen allemaal dat het leven soms vanzelf lijkt te gaan – en op andere momenten juist veel van ons vraagt. In werk is dat niet anders. (Zie ook loopbaancoaching). Het gaat om de balans van ‘geven en nemen’. Korte verstoringen in deze balans vangen we op een ander moment weer op, dat hoort bij het leven.

Draagkracht en draaglast

Ervaren we dat de balans op een diepere laag verstoord is en lukt het niet meer om tussendoor voldoende op te laden, dan is er meer aan de hand. Draagkracht en draaglast zijn dan uit evenwicht. Wat iemand ervaart als draaglast en wat bijdraagt aan draagkracht is heel persoonlijk: wat de één energie geeft, kan een ander energie kosten.

De enige uitweg is de weg naar binnen

Kortom: zicht krijgen op wie jij bent, waar jij energie van krijgt en wat jou energie kost helpt de balans in leven en werk te bewaken of te herstellen. Ook hiervoor geldt: de enige uitweg is de weg naar binnen. Van binnenuit voelen wie je bent en wat je nodig hebt. En de flow komt vanzelf!

Iets voor jou?

Neem via de telefoon of mail gerust contact op voor meer informatie. Samen stellen we het programma vast.