Coaching

lopend in bos

‘Als je het contact met de innerlijke stilte verliest, verlies je het contact met jezelf. Wanneer je het contact met jezelf verliest, verlies je jezelf in de wereld.’ (Eckart Tolle)

Iedereen wil graag een gelukkig leven. Leven en werken in overeenstemming met wie je bent. Het is mijn overtuiging dat eerst een innerlijke stap nodig is om succesvol een ‘uiterlijke’ stap te kunnen zetten. Door de moed te hebben naar binnen te gaan en jezelf zonder oordeel te ontmoeten, ontvouwt zich als vanzelf de volgende ‘uiterlijke’ stap van jouw reis, dus: ‘De enige uitweg is de weg naar binnen’.

‘Stil de tijd’

Dit betekent niet alleen de vlucht naar voren zoeken maar tijd nemen om terug te schakelen en te luisteren naar de roep van je ziel. Ik ken ook persoonlijk de valkuil van voorbij razen aan dat innerlijke proces en de prijs die je hiervoor moet betalen. Bovendien zit in die vertraging je creativiteit en scheppingskracht. Daardoor kun je je verbinden met wie jij ten diepste bent.

Gave en opgave

Door tijd te nemen om stil te staan – of dat nu als individu is of als team – wordt zichtbaar welke ‘plek’ je als vanzelf inneemt.Door je te verbinden met je plek in jouw systeem van herkomst, krijg je zicht op jouw gave én jouw opgave, die hoort daar als vanzelf bij. Vanuit daar ontstaat ruimte voor ontwikkeling. Dus waar zit jouw opdracht, jouw uitdaging? Als je daar contact mee hebt, start als vanzelf het proces van groei en persoonlijke ontwikkeling.