Persoonlijke begeleiding

in de keuken

Persoonlijke begeleiding en Systemisch Werken: werken aan persoonlijke thema’s met behulp van familieopstellingen.
 • Ik zit niet lekker in mijn vel.
 • Ik wil simpeler leven en minder moeten.
 • Ik word gek van mijn eigen perfectionisme.
 • Eigenlijk ben ik altijd bezig kritiek te vermijden.
 • Ik doe alles om de controle te houden.
 • Ik zorg beter – en gemakkelijker – voor de ander dan voor mezelf.
 • Ik vind het lastig om mezelf echt te laten zien.
 • Geven is voor mij gemakkelijker dan ontvangen.
 • Ik wil stil staan bij wat ik hier – in dit leven – te doen heb.
 • Ik heb behoefte om te zijn wie ik werkelijk ben.
 • Ik heb gewoon aandacht nodig – voor mijn verhaal en voor wie ik ben.
 • Er is een specifiek thema of patroon, waar ik keer op keer tegenaan loop.

 

Systemisch Werken

Door mijn achtergrond in familie opstellingen en systemisch werken, is het ‘systeem’ altijd het uitgangspunt in mijn begeleiding. Of het nu om loopbaancoaching, balans en energie of een persoonlijk thema gaat. We groeien allemaal op in een systeem, een gezin. Daarin leer je je verhouden tot de wereld. Later worden we onderdeel van nieuwe systemen: school, werk, vrienden, een eigen gezin. Veel problemen hebben een systemische oorzaak; we reageren in stressvolle situaties alsof we nog steeds in ons systeem van herkomst zitten. Tot in elke vezel zijn wij trouw aan ons familiesysteem of we dat nu willen of niet. Deze reactie, die voor ons vaak vanzelfsprekend en onbewust is, kan leiden tot verwarring, onbegrip of pijnlijke situaties. Als trouwe ziel neem je meer mee uit jouw systeem van vroeger dan misschien voor jou bestemd is en – belangrijker nog: dan je zelf wil.
Opstellingen maken zichtbaar waar je mogelijk al jaren mee rondloopt. Het is een helende stap op weg naar balans tussen geven en nemen en het recht van een ieder op zijn of haar eigen plek.

Opbrengst begeleiding

Zicht krijgen op jouw verhaal, jouw verlangen en gemis én datgene waar je – onbewust – trouw aan bent of ‘aan vast zit’. Via systemische werkvormen ontdek je jouw binnenwereld en de dynamieken die bepalen waar je tegen aan loopt en wat je wel of juist niet doet. In individuele sessies werk ik met tafelopstellingen. Door het neerzetten van ‘blokken’ wordt jouw systeem van herkomst en de bepalende dynamiek zichtbaar. Dit is vaak een intense ervaring, die diepe inzichten oplevert. Door vat te krijgen op hoe het was, ontstaat ruimte voor een ‘nieuw’ antwoord. Ruimte voor jouw EIGEN weg, voor wie JIJ ten diepste bent. Waarbij je eert waar je vandaan komt, maar niet meer de beknelling voelt.

Kracht en kwetsbaarheid

Ik zie het als mijn wezenlijke taak om mensen in contact te brengen met hun kwetsbaarheid, met dat wat ze liever niet laten zien, hun gemis en om daar als getuige bij aanwezig te blijven. Ik ben ervan overtuigd dat wie kwetsbaarheid toelaat en zijn pijn neemt, groeit in kracht en in het vermogen de vruchten van het leven te plukken. Blijven we daar weg, dan blijven we weg bij het leven zelf.
Ook hier geldt: heelheid maakt het verschil. Jezelf in heelheid ervaren, alles hoort erbij, licht en donker, ingebed in onze geschiedenis, dit geeft een gevoel van rust en (zelf)vertrouwen!

 Iets voor jou?

Neem via de telefoon of mail gerust contact op voor meer informatie. Samen stellen we het programma vast.

 

‘There is a crack, a crack in everything, that’s how de light gets in….’

(Leonard Cohen)