Het programma

Algemeen
Per dag lopen we gemiddeld 20-25 km. Een goede basisconditie is nodig. 
We starten de dag samen, met een gezamenlijk ontbijt en maken afspraken.
We doen een korte oefening om te landen en aanwezig te zijn in onszelf en gaan op weg. Soms in stilte, soms met een vraag of opdracht.
Je loopt in je eigen tempo, dus lopen doen we in beginsel alleen.
Aan het eind van de middag sluiten we samen af en wisselen we ervaringen uit.
’s Avonds genieten we van een heerlijke Italiaanse maaltijd. 
Er is gelegenheid te delen en eigen thema’s te onderzoeken. De momenten voor individueel delen/persoonlijke begeleiding spreken we ter plekke met elkaar af. Specifieke wensen en verwachtingen zullen we van tevoren inventariseren en met elkaar afstemmen.

De route en etappes per dag
De route zelf is gemakkelijk. Wel zijn sommige etappes lang. Op sommige afstanden is er ‘een afsnijmogelijkheid’. Indien noodzakelijk kan de route via public of private transport* worden ingekort (* tegen extra kosten). De hele route is goed gemarkeerd en loopt daardoor erg prettig. 
Dag 1: aankomst in Montefiascone. Je komt op eigen gelegenheid (per auto of trein; vliegen kan naar Rome en dan per trein). 
Dag 2: wandeling van Montefiascone naar Viterbo (18 km)
Dag 3: wandeling van Viterbo naar Vetralla (17 km)
Dag 4: wandeling van Vetralla naar Sutri (26 km)
Dag 5: wandeling van Sutri naar Campagnano di Roma (25* km)
Dag 6: wandeling van Campagnano naar La Storta (27* km)
Dag 7: wandeling naar Rome (20 km): lunch, bezoek Sint Pieter en afsluiting.
Dag 8: Ontbijt en afscheid!
NB*: op dag 5 en 6 is inkorting mogelijk, door een stuk met taxi of bus.

Begeleiding
Ik verzorg zelf de inhoudelijke en persoonlijke begeleiding tijdens de tocht. Mijn aanvankelijke maatje (Ellen Proost, zie foto) is helaas, vanwege lichamelijke klachten, niet in staat om de tocht te lopen. Dit is natuurlijk spijtig, omdat we er zin in hadden en omdat iets in deze reis zo mooi samen viel, vanuit onze wortels en onze middelbareschooltijd in Zwolle.

Ook ontstaat er een nieuw perspectief.
Een opening om opnieuw na te denken over de reis en het ‘concept’. Ik ben heel blij dat mijn vriendin en ‘pelgrim van het eerste uur’ Klazien Groeneveld mij gaat assisteren op de volgende tocht. Klazien ging mee op mijn eerste begeleide Pelgrimstocht in april en was super enthousiast. Daarnaast is Klazien een organisatietalent, spreekt de Italiaanse taal en heeft bovenal een hele fijne positieve energie. Dus ik kijk uit naar ons gezamenlijke avontuur!

lees verder ->